ماشین های آتش نشانی و نکات جالب در ارتباط با آنها

شاید آتش نشان شدن یکی از آرزوهای دوران کودکی تان بوده است. در حال حاضر به احتمال 90 درصد شغل شما آتش نشانی نیست. اما به هنگام عبور از ایستگاه آتش نشانی، محال است که اتومبیل های مربوط به این کار را ندیده باشید. احتمالا دوست دارید بدانید که درون این ماشین های قرمز رنگ چه تجهیزاتی وجود دارد.

 به دلیل جالب بودن این موضوع در این مقاله قصد داریم از ماشین های آتش نشانی بیشتر بگوییم.

برای پرداختن به این موضوع ابتدا لازم است بدانیم که در کل چند نوع ایستگاه آتش نشانی وجود دارد:

لازم بذکر است که در کل 3 نوع ایستگاه آتش نشانی وجود دارد.

ایستگاه آتش نشانی تک منظوره

وظیفه اصلی این ایستگاه ها خاموش کردن آتش یا اطفا حریق نام دارد. بنابراین ماشین قرمز رنگ آتش نشانی یکی از مهمترین تجهیزات آتش نشانی است که در چنین ایستگاه هایی یافت می شود. لازم به ذکر است که تنها خاموش کردن آتش وظیفه این ایستگاه ها نبوده و با توجه به تجهیزاتی که درون ماشین های آتش نشانی وجود دارد، این ایستگاه ها به رفع و رجوع حوادث غیرمترقبه ی دیگر نیز می پردازند.

ایستگاه آتش نشانی دو منظوره

حوزه فعالیت این ایستگاه ها وسیع تر بوده و علاوه بر اطفا حریق به انجام امور مربوط به حوادث دیگر نیز می پردازند. لازم به ذکر است اتفاقات ناشی از سیل، اتفاقات ناشی از زلزله و هر گونه اتفاق غیر مترقبه ی دیگری را می توان به چنین ایستگاه هایی گزارش کرد. حوزه تجهیزات امداد و نجات این ایستگاه ها وسیع می باشد.

ایستگاه پشتیبان

وجود وسایل سنگین و فوق سنگین، برای رسیدگی به حوادث غیر مترقبه از جمله ابزاری هستند که در چنین ایستگاه هایی می توان آنها را پیدا کرد. لذا در صورت وقوع هرگونه حادثه ایستگاه های پشتیبان آمادگی کافی برای خدمت رسانی دارند.

انواع ماشین های آتش نشانی

حالا که با انواع ایستگاه های آتش نشانی آشنا شدیم و دانستیم که ماشین های آتش نشانی یکی از مهم ترین ادوات در چنین ایستگاه هایی محسوب می گردند. لازم است تا با انواع ماشین های آتش نشانی بیشتر آشنا شویم.

ماشین های پیشرفته آتش نشانی

گفتنی است که مخزن آب، تجهیزات نجات، انواع ابزار آبرسانی، پمپ آتش نشانی و … از جمله وسایل موجود در این ماشین های آتش نشانی به حساب می آیند. لذا این اتومبیل یک خودرو سنگین است. شاید برایتان جالب باشد بدانید که در هنگام وقوع حوادث مربوط به اطفا حریق معمولا ماشین های پیشرفته در جلو حرکت کرده و سایر ماشین ها پشت سر آن می آیند. فرمانده گروه اطفاء حریق کسی است که در این ماشین حضور دارد. ماشین های پیشرفته آتش نشانی معمولا دارای دو کابین هستند و علاوه بر تجهیزات، آتش نشانان را نیز حمل می کنند.

ماشین آتش نشانی پسرو

این ماشین معمولا محلی برای حمل مخزن آب می باشد. خودروی پسرو تک کابین بوده و در حوادث اطفاء حریق به عنوان تامین کننده آب فعالیت می کند.

ماشین آتش نشانی لوله کش

این خودرو معمولا وانت بوده و همانطور که از نامش مشخص است وظیفه دارد تا لوله هایی که مورد نیاز هستند را به محل حادثه برساند. لوله هایی که این خودرو حمل می کند در نهایت به ماشین های آتش نشانی منبع دار وصل می گردند و در حوادث اطفاء حریق نقش مهمی ایفا می کنند. همچنین این ماشین سبک توانایی دارد تا حوادث کوچک تر و سبک تر را نیز ماموریت کند.

خودروی تانکر آب

حتما می دانید که آب یک عضو جدایی ناپذیر در حوادث آتش سوزی است. آب را بایستی با یک خودرو به محل آتش سوزی رساند. خودروی تانکر آب با گنجایش فراوان قادر است تا این وظیفه را به نحو احسن انجام دهد. گفتنی است که گنجایش مخزن آب این خودرو 12000 لیتر و یا حتی بیشتر است.

خودروی نجات

قطعا اگر کسی در محل حادثه آسیب ببیند به خدمات امداد و نجات نیاز پیدا خواهد کرد. لذا وجود یک خودروی نجات الزامی است. در چنین خودروهایی تجهیزات پیشرفته ای وجود دارند.

نتیجه گیری

در پایان این بررسی از ماشین‌های آتش‌نشانی و اهمیت حیاتی آن‌ها در حفظ جان و اموال، لازم است توجه ویژه‌ای به تامین تجهیزات مرتبط با این حرفه داشته باشیم. در این راستا، گروه ایمنی صادقی سیفتی با سال‌ها تجربه در زمینه تهیه و توزیع تجهیزات ایمنی و آتش‌نشانی، می‌تواند پشتیبان قابل اعتمادی برای نیازهای شما باشد. این شرکت، عرضه‌کننده تمامی تجهیزات مورد نیاز  ایمنی و آتش‌نشانی است.  با اطمینان به  گروه ایمنی و آتش نشانی صادقی سیفتی شما می‌توانید در هنگام بروز هرگونه حادثه، بهترین و موثرترین پاسخ را ارائه دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مواد تشکیل دهنده کپسول آتش نشانی چیست؟
فهرست مطالب